Sanatate – semnele pe care ti le transmite pielea ta

Stiai ca pielea este cea care transmite in mod clar ceea ce se intampla in corpul tau si poate sa spuna multe despre starea ta generala de santate? Este de ajuns ca in organism sa aiba loc mici dereglari si pielea iti va transmite imediat unele semne pe care trebuie mai apoi sa le descifrezi. Dar trebuie sa stii sa iti asculti corpul cat mai bine pentru a decripta aceste semne si pentru a le asimila asa cum trebuie. Iata cateva din semnele pe care ti le poate transmite pielea ta.

Alergii. Daca ai un puseu de acnee anormal, anumite pete care au aparut pe epiderma sau mancarimi, ar fi timpul sa fii atenta la aceste semne si la ce ai facut pentru a ajunge la situatia de fata. Aceste semnale dermatologice pot sa fie simptomele unei anumite alergii sau intolerante. Daca nu ai schimbat nimic in rutina ta de ingrijire a fetei singura solutie ar fi sa reperezi un aliment pe care l-ai consumat recent si care a cauzat aceasta problema.

Alimentatie. Ceea ce mananci se poate reflecta pe pielea ta. Daca ai consumat cu o zi inainte un fel de mancare mai gras epiderma a secreta in mod excesiv sebum pentru a debarasa corpul de materiile grase care sunt in plus. Ar putea  sa apara si unele comedoane.

Dar daca reusesti sa consumi numai alimentele benefice pentru sanatate si pentru piele, aceasta va deveni mai radioasa si mai fina. Sunt semnele care te ajuta sa intelegi daca ai sau nu o buna igiena alimentara si sa faci ceva in privinta asta. Daca te confrunti cu unele carente, tenul va deveni din ce in ce mai palid si mai tern. Deci daca iti doresti o piele in top trebuie sa iti asculti corpul.

Hidratarea. Dupa cum bine stii, este important sa bei cat mai multa apa. O lipsa a hidratarii se resimte in intreg corpul si mai ales se vede dupa starea pielii tale. Pielea dezhidratata devine din ce in ce mai putin elastica. Daca ai tenul tern si lipsit de stralucire, inseamna urmatorul lucru – corpul iti trimite unele semnale cu privire la hidratare.

About the author
articolesite

Leave a Comment