6 tipuri de pesti care sunt nocivi pentru sanatate

Pestele este unul din cele mai sanatoase ingrediente care trebuie sa faca parte de la tine din meniu. Este cea mai buna sursa de acizi grasi esentiali, de proteine si de compusi antioxidanti care te ajuta sa iti ameliorezi sanatatea cardiovasculara, starea pielii si a organismului in general.

Dar cu toate acestea, unele varietati de peste sunt nocivi pentru sanatate. Pot fi contaminati cu mercur, cu antiobiotice sau cu alte substante chimice. Deci daca nu vrei sa iti pui sanatatea in pericol iata care sunt tipurile de peste care trebuie sa fie evitate.

Tonul rosu. Tonul rosu are o concentratie de mercur care poate sa fie nociva atunci cand este ingerata. Aceasta specie de peste ingereaza o cantitate semnificativa de mercur din apele in care traieste, cantitate care ajunge la noi in organism.

Pangasius. Este un tip de peste care trebuie sa fie evitat cu orice pret daca vrei sa ai grija de sanatatea ta. Este una din cele mai poluate varietati de peste din lume. Studiile au demonstrat ca acesti pesti sunt hraniti cu pesti morti, cu excremente, cu resturi de oase si cu un tip de faina deloc sanatoasa.

Pisica de mare si somnul. Pisica de mare este originara din Vietnam unde se folosesc antiobiotice care sunt interzise in foarte multe tari si care sunt extrem de nocive pentru sanatate. Ingerate de catre oameni pot provoca o multime de efecte secundare.

Rechinul. Este foarte nociv pentru sanatate deoarece este hranit cu alti pesti mai mici care contin cantitati importante de mercur. Si daca veo consuma acest tip de peste vei sustine si pescuitul ilegal al acestora.

Caviarul. Este cel mai scump dar si cel mai cautat de pe piata. Dar calitatea s-a diminuat foarte mult in ultimul timp deoarece se cultiva in ape poluate. Cel mai bine ar fi sa eviti insa consumul sau daca nu vrei sa suferi din cauza intoxocatiilor sau a altor efecte neplacute.

Pestele Fugu. Pestele Fugu sau peste glob este cel mai periculos deliciu culinar din lume, deoarece in interiorul sau se ascunde unul din cele mai periculoase tipuri de venin din lume. O substanta care se afla in ficatul sau, in ovare si piele, deci prepararea sa este una extrem de complicata.

About the author
articolesite

Leave a Comment