9 obiceiuri nocive care iti distrug rinichii

Esti constient de faptul ca rinichii duc o munca gigantica pentru ca tu sa fii cat mai sanatos? Doar ca sa iti faci o idee, trebuie sa stii ca tocmai acest organ este cel care pastreaza echilibrul intre produsele chimice si apa care se afla in metabolism, pentru ca acesta sa se comporte cat mai bine. Si pentru asta, rinichii pot purifica in medie un litru de sange pe minut.

Rinichii sunt un fel de uzina bine rodata si bine unsa care pot garanta corpului o sanatate de fier. Din aceste motive trebuie sa ai o cat mai mare grija de rinichii tai.

Si totusi, unele obiceiuri sau gesturi pe care le adopti constient sau inconstient in viata de zi cu zi pot ajunge sa dauneze destul de tare rinichilor. Iata care sunt acestea.

Nu ai grija de tine. Atunci cand suferi din cauza gripei sau a racelii, ai tendinta sa lasi Natura sa isi urmeze cursul si sa lasi corpul sa se recupereze. Trebuie sa stii insa ca de fiecare data cand te neglijezi rinichii slabesc si isi pierd din productivitate.

Cafeina. Cafeaua sau in special, cafeina, poate sa distruga rinichii. De fiecare data cand consumi cafea sau cafeina supui rinichii unei presiuni deoarece nu au cum sa trateze aceste substante.

Calmantele. Daca ai migrene dureroase sau orice alt tip de dureri mai frecvente, de fiecare data cand iei un calmant iti distrugi incet-incet rinichii dar si mai multe alte organe. In plus, medicamentele anti-durere pot incetini si fluxul sanguin si deci si o deteriorare a functiilor renale.

Nu bei destula apa. nu degeaba toata lumea recomanda sa se consume un litru, un litru si jumatate de apa pe zi. O lipsa a hidratarii poate ajunge sa afecteze rinichii. Daca privezi metabolismul de apa, vei priva rinichii de carburantul lor natural.

Prea mult alcool. Alcoolul contine foarte multe toxine care fac rau rinichilor si care pe termen lung pot ajunge sa stopeze complet functiile renale.

Te abtii de la mersul la toaleta. Daca ai obiceiul sa mergi in ultimul moment la baie, renunta la acest prost obicei. O vezica plina va comprima rinichii si nu isi vor indeplini functiile in bune conditii.

Lipsa somnului. Daca iti vei priva metabolismul de somn, acesta nu va reusi sa porneasca procesul de regenerare celulara si fiecare organ va suferi din aceasta cauza.

Mananci prea sarat. Sarea este bogata in sodiu si rinichii o suporta cu greu.

Fumatul. Fumatul poate sa cauzeze numeroase probleme, printre care si insuficienta renala.

About the author
articolesite

Leave a Comment