Ai nevoie de un boost de energie? Iata cum te poate ajuta o cana cu ceai!

Ceaiul este o bautura populara in intreaga lume, din multe motive.

Inainte de toate, are un gust bun si este o modalitate buna de a-ti hidrata organismul. In plus, este disponibil intr-o varietate de soiuri.

Apoi, ceaiul vine si cu beneficii pentru sanatate. Si, nu in ultimul rand, ceaiul ofera un boost de energie si creste productivitatea la locul de munca.

Contine cofeina, dar nu prea multa.

Ceaiul contine o cantitate mica de cofeina, dar nu iti va creste tensiunea si nu iti va afecta sistemul nervos. Acesta poate stimula energia, astfel incat sa poti sa ramai vioi si concentrat la locul de munca, fara a te supune efectelor secundare asociate consumului excesiv de cofeina.

Se spune chiar ca ceaiul are mai multe beneficii pentru sanatate decat cafeaua, dar te vom lasa pe tine sa iei propria decizie in aceasta privinta.

Creste performanta creierului.

Un studiu a constatat ca la o jumatate de ora dupa ce oamenii consuma ceai negru sau ceai verde, ei incep sa aiba o mai buna activitate a creierului. Zonele stimulate ale creierului contribuie la imbunatatirea functiei cognitive, a vigilentei, a memoriei si a rationamentului logic.

Toate aceste lucruri sunt utile daca vrei sa fii mai productiv la locul de munca sau daca trebuie sa faci un proiect acasa. Iar cea mai buna parte este ca ceaiul, desi creste productivitatea, ofera un efect relaxant.

Te ajuta sa te relaxezi.

Prea mult stres nu este niciodata un lucru bun. Acesta impiedica productivitatea, afectand nivelul de concentrare, memoria si prelucrarea informatiilor noi.

Mai putin stres inseamna o productivitate mai buna si implicit mai mult succes la locul de munca.

Ceaiul iti poate da o minune, chiar si atunci cand creste activitatea creierului tau. Ajuta la relaxare si iti limpezeste mintea, stimulandu-ti atentia si capacitatea de invatare.

Ceaiul iti ofera mai multa dopamina, ceea ce inseamna ca te vei simti minunat. Te face sa te simti entuziasmat si gata sa iei viata in piept.

Contracareaza efectele stresului oxidativ.

Stresul oxidativ nu este bun pentru nimeni. Acesta impiedica functionarea corecta a tesuturilor si celulelor din organism, ducand la aparitia mai multor probleme de sanatate.

Unul dintre cele mai bune ceaiuri care te pot ajuta in acest sens este ceaiul verde. Acesta ajuta la combaterea radicalilor liberi datorita proprietatilor antioxidante.

Este benefic atat pentru fizic, cat si pentru psihic.

Studiile au aratat ca ceaiul este asociat cu riscul mai mic de depresie.

Cei care sufera de depresie stiu cat de greu poate fi doar sa se scoale din pat, ca sa nu mai vorbim de eficienta si productivitate la locul de munca. In timp ce ceaiul nu poate fi un tratament suficient, el poate fi un instrument util pentru a gestiona simptomele depresiei.

De asemenea, s-a descoperit ca ceaiul ajuta la combaterea durerilor de cap, senzatiei de greata si problemelor digestive.

About the author
articolesite