Alimente de consumat dimineata

Este esential ca primele alimente pe care le consumam dimineata sa ne confere energia necesara de-a lungul zilei.

Cunosti si tu dictonul popular care suna cam asa: mananca la micul dejun ca un rege, la pranz ca un print si seara ca un cersetor. La trezire trebuie sa consumam alimentele potrivite care sa ne confere energia necesara pentru a putea infrunta in forta ziua care ne asteapta. Care sunt alimentele care e confera energie dimineata?

Cu siguranta micul dejun al unui numar mare de persoane este compus dintr-o cafea, un covrig sau un corn, de cele mai multe ori in masina, in drum spre serviciu sau in timp ce te imbraci. Acest obicei nefast nu ofera corpului tau combustibilul necesar. Daca vrei sa eviti oboseala si sa fii cat mai concentrat la locul de munca si eficient consuma alimentele de mai jos.

Hidratii de carbon sanatosi. Este necesar sa facem o distinctie deoarece toti hidratii de carbon au aceeasi capacitate, aceea de a conferi energie. Pentru a putea fi considerati sanatosi acestia nu trebuie sa provoace alteratii la nivelul zaharului din sange (surse de glucoza pe care corpul nostru le transforma in energie). Painea de orz si de secara se numara printre cele mai bune optiuni, amestecata cu iaurt.

Oul. Daca nu este consumat in exces, oul este un aliment sanatos chiar daca multi il considera un aliment interzis. Proteinele oferite de ou sunt de cea mai buna calitate si, in plus, confera acizi aminati esentiali care interactioneaza in mod favorabil cu hormonii. Consuma oua la micul dejun, de doua trei ori pe saptamana.

Proteine slabe in grasimi. Grasimile saturate ne fac mai lenti si mai putini capabili de a lua decizii importante. Este foarte posibil ca dupa o masa copioasa, bogata in grasimi sa te simi molesit. Daca consumi grasimi dimineata risti sa ai aceasta senzatie de-a lungul intregii zile. Din contra, daca optezi pentru legume uscate – linte, fasole sau mazare – vei fi mai energic si mai eficient.

About the author
articolesite

Leave a Comment