Când este utilă o saltea antiescare? Cum alegi o astfel de saltea?

O parte importantă a îngrijirii a pacienților cu mobilitate redusă, în special a celor care sunt imobilizați la pat pentru perioade lungi de timp, este prevenirea escarelor.

Escarele sunt leziuni ale pielii și țesutului subiacent, cauzate de presiunea prelungită asupra anumitor zone ale corpului. Ele pot fi dureroase, pot deveni infecționate și pot afecta calitatea vieții pacientului. Utilizarea unei saltele antiescare poate ajuta la distribuirea greutății corpului în mod uniform, reducând astfel presiunea asupra anumitor zone și prevenind apariția escarelor.

De ce sa folosești saltele antiescare pentru pacientii imobilizați? Iată câteva beneficii ale acestora

  1. Redistribuie presiunii. Saltelele antiescare sunt concepute pentru a redistribui presiunea corpului, reducând astfel punctele de presiune și riscul de apariție a escarelor.
  2. Ofera ventilație și lasă pielea să respire. Multe saltele antiescare sunt fabricate din materiale respirabile, care permit circulația aerului și previn acumularea căldurii și umidității în zona de dormit.
  3. Asigură confort. Aceste saltele oferă un nivel ridicat de confort și suport pentru pacienți, contribuind la menținerea poziției corecte a corpului și reducând disconfortul asociat cu poziționarea îndelungată în pat.

Când este utilă o saltea antiescare? Cui îi este destinată?

Utilizarea unei saltele antiescare este de dorit în următoarele situații:

  • Acasă, pentru pacienții cu mobilitate redusă. Persoanele care petrec mult timp la pat, fie din cauza unei afecțiuni medicale sau a vârstei înaintate, pot beneficia de o saltea antiescare pentru a preveni apariția escarelor.
  • În centrele de îngrijire. Atât în centrele de îngrijire, cât și la domiciliu, saltelele antiescare sunt esențiale pentru a asigura confortul și siguranța pacienților cu mobilitate redusă.

Unele persoane au un risc mai mare de a dezvolta escare din cauza condițiilor de sănătate sau a altor factori. În aceste cazuri, o saltea antiescare poate fi o măsură preventivă eficientă.

Cum alegi cea mai buna saltea antiescare?

Atunci când alegi o saltea antiescare, este important să iei în considerare câteva aspecte:

  1. Tipul de saltea. Există diferite tipuri de saltele antiescare, inclusiv saltele cu aer, saltele cu gel, și saltele cu spumă. Alege tipul potrivit în funcție de nevoile și preferințele pacientului.
  2. Greutatea pacientului. Asigură-te că salteaua aleasă poate suporta greutatea pacientului și se potrivește dimensiunilor patului.
  3. Diverse functii suplimentare. Unele saltele antiescare vin cu funcționalități suplimentare, cum ar fi reglarea presiunii sau funcții de masaj. Alege funcționalitățile care sunt potrivite pentru nevoile pacientului.

Dacă vrei saltele antiescare de cea mai bună calitate, le poți găsi pe site-ul celor de la Pervita.

About the author
articolesite

Leave a Comment