Când stii ca trebuie sa schimbi salteaua pentru un somn sanatos?

In casa exista anumite piese care pot rezista o viata, cum este cazul unor piese de mobilier, si exista unele care trebuie inlocuite ocazional. Printre cele din urma se numara si saltelele, care trebuie sa fie schimbate o data la 7-10 ani din cauza uzurii, din cauza prafului acumulat si din cauza altor probleme de acest fel.

Chiar daca ai impresia ca salteaua pe care dormi este 100% functionala, exista o multime de semne care iti spun ca este timpul sa iti cauti o saltea noua.

Cand stii ca trebuie sa schimbi salteaua?

Un prim semn care iti spune ca ceva nu este in regula este o stare de spirit nu tocmai placuta. Daca esti iritat pe parcursul intregii zile si ai impresia ca nu dormi bine, atunci sunt sanse mari ca salteaua sa fie de vina. Evident, exista si alte probleme medicale care pot sa aiba aceleasi simptome, insa inlocuirea saltelei poate sa fie o reala ncesitate.

Daca te trezesti intepenit, obosit si amortit, salteaua poate sa fie din nou vinovata. Durerile de spate sau alte dureri din timpul diminetii pot sa denote si ele o problema cu salteaua.

Semnele nu se vad doar pe corpul tau, insa. Inlocuirea unei saltele poate sa fie necesara si daca au trecut 7 ani de la ultima data cand ai cumparat o saltea noua sau daca cea pe care dormi s-a deformat in anumite zone. Este posibil ca deformarea saltelei sa ti se para confortabila, insa orice structura neregulata poate sa insemne o pozitie nefireasca a coloanei vertebrale si posibile probleme medicale pe termen lung.

Tot legat de structura saltelei, marginile foarte moi sau arcurile iesite in afara pot sa fie semne clare ca ceva nu este in regula si ca trebuie sa cumperi un nou produs de acest fel.

Ce sa faci cand trebuie sa schimbi salteaua?

Daca cunosti semnele care iti spun ca trebuie sa schimbi salteaua trebuie sa stii si ce trebuie sa faci pentru a achizitiona un nou produs de acest fel. In primul rand, comanda o saltea online dintr-un magazin de incredere! Motivele pentru care este mai bine sa comanzi online decat sa cumperi tu si sa transporti salteaua, sunt date de faptul ca aceasta are nevoie de o anumita pozitie pentru a fi transportata corect. In caz contrar, structura sa poate sa aiba de suferit. In al doilea rand, trebuie sa te decizi daca ai nevoie de o saltea mai moale sau una mai dura. Pe antena3 exista un articol foarte detaliat despre diferentele dintre o saltea dura si una moale si care este recomandata.

About the author
articolesite

Leave a Comment