Cum se întreține o bandă de alergat

Cum se întreține o bandă de alergat

Benzile de alergat nu mai sunt disponibile doar în studiourile de fitness pentru pasionații de sport. Mulți sportivi amatori și profesioniști aleg cele mai bune benzi de alergat Decathlon și se antrenează acasă, indiferent de vreme. Cu cele mai bune benzi de alergat își dezvolți musculara sau stimulează arderea grăsimilor. Pentru ca benzile de alergat scumpe să nu prezinte primele defecte după doar câțiva kilometri și pentru ca acestea să funcționeze perfect, este indicat să fie îngrijite și întreținute în mod regulat și poți face asta singur. 

Iată 6 puncte cheie de întreținere a benzilor de alergat, pe care ar trebui să le iei în considerare:

Structura și locația antrenamentului

Acordă atenție locației atunci când instalezi banda de alergare. Locul nu trebuie să fie umed și nici să fie expus la lumina directă a soarelui. Dacă suprafața este neuniformă, ar trebui să încerci să o nivelezi cu ajutorul șuruburilor de reglare, pentru a nu se produce uzura unilaterală.

Eliminarea murdăriei

Mai puțină murdărie înseamnă mai puțină muncă. Pentru a preveni murdărirea prea mare a benzii de alergat, nu trebuie să folosești pantofi de alergare murdari, să ții animalele de companie departe de dispozitivul de antrenament și, dacă este posibil, să așezi banda de alergat pe un covoraș care respinge murdăria. Murdăria se lipește de aceste covorașe de protecție a podelei, înainte de a păși pe banda de alergat și astfel, poate fi curățată mult mai ușor. În plus, banda de alergat are un suport sigur și zgomotul este izolat.

Curățare și îngrijire

Pentru îngrijirea corectă a benzii de alergat, trebuie să te asiguri că îndepărtezi în mod regulat praful și alte particule de murdărie de pe suprafața sa. În caz contrar, sistemul de lubrifiere și motorul se acoperă de praf și murdărie. Prin urmare, ar trebui să cureți banda de alergat, compartimentul motorului și zona imediată din jurul benzii de alergat la fiecare 2 săptămâni. Cel mai bine este să folosești un aspirator și nu agenți de curățare. Agenții chimici atacă cureaua și sistemul de lubrifiere, ceea ce poate duce la o uzură crescută. O cârpă ușor umedă este suficientă pentru curățarea regulată a benzii de alergat.

Lubrifierea benzii de alergat

Ca și în cazul tuturor pieselor în mișcare, este important să te asiguri că banda de alergat este lubrifiată. Când rulezi kilometri, centura este supusă la o mulțime de solicitări și, prin urmare, ar trebui să fie lubrifiată corespunzător. Pentru a testa dacă banda ta de alergat este suficient de lubrifiată, tot ce trebuie să faci este să ajungi sub marginea benzii de alergat. Dacă acolo este uscat, ar trebui să reînnoiești pelicula de lubrifiere cu un spray special de silicon.  

Tensiunea benzii de alergat

La întreținerea benzii de alergat, este important să acorzi atenție tensiunii curelei. Pentru a face acest lucru, setează o viteză de 5 km/h și verifică dacă se simte vreo alunecare în timpul alergării. În acest caz, șuruburile de prindere trebuie strânse uniform. Repetă acest lucru până când nu se mai simte alunecarea.

Pe lângă aceste sfaturi, ar trebui să respecți și instrucțiunile producătorului. Aceștia fac de obicei, recomandări pentru fiecare dispozitiv specific și sunt de mare ajutor atunci când alegi spray-ul cu silicon, de exemplu. Dacă este făcută în mod regulat, îngrijirea benzii de alergat nu este nici costisitoare și nici consumatoare de timp.

Indicator de întreținere pe afișaj

La unele benzi de alergat, de exemplu la modele de la Decathlon, există un mic simbol de întreținere, care va apărea pe afișaj la intervale regulate. Acesta are scopul de a-ți aminti de îngrijirea și întreținerea benzii de alergat și servește ca un sfat suplimentar. La unele modele se face și o distincție între diferite simboluri, fiecare indicând anumite probleme, spre exemplu, strângerea șuruburilor. După finalizarea lucrărilor de întreținere, afișajul poate fi resetat. Vei găsi toate informațiile necesare în manualul pentru banda de alergat.

Ceea ce trebuie subliniat cu adevărat, este ușurința de utilizare a modelelor de benzi de alergat Decathlon. Consolele sunt clare și explicite. Instrucţiunile de asamblare sunt si ele foarte detaliate, ușor de realizat și găsești toate informațiile pe site. Mai presus de toate, disponibilitatea pieselor de schimb este un mare plus. La modelele puțin mai scumpe, programele de antrenament sunt și ele destul de bine gândite și oferă varietate. De aceea, este important ca benzile de alergat să fie bine întreținute. 

About the author
articolesite

Leave a Comment