Daca ar fi sa te gandesti la lucrul pe care il folosesti cel mai mult intr-o viata, acela ar fi patul si evident, accesoriile aferente, cum ar fi lenjeria de pat, pernele, cuvertura sau salteaua. Foarte multa lume acorda atentie maxima saltelei si este si normal, in conditiile in care este cea care decide pozitia pe care o ai in timpul somnului. Putini insa tin cont si de accesorii, chiar daca si acestea au un efect urias asupra sanatatii.
Cum pot sa controleze sanatatea lenjeriile de pat?
In primul rand, o lenjerie de calitate iti lasa pielea sa respire pe timpul noptii, in timp ce o lenjerie de proasta calitate nu face acest lucru. O piele care nu respira bine este o piele care se imbolnaveste mult mai usor.
Un alt efect asupra sanatatii este faptul ca lenjeria este un mediu excelent pentru acarieni. Acarienii sunt microorganisme care se hranesc cu pielea moarta si care pot provoca numeroase boli alergenice. Din acest motiv, este indicata o lenjerie antialergetica.
Nu in ultimul rand, lenjeria de pat poate sa decida gradul de confort.
Cum te asiguri ca lenjeria de pat este de o calitate foarte buna ?
Daca vrei sa te asiguri ca lenjeria de pat are o calitate ireprosabila, atunci trebuie sa te asiguri ca o cumperi dintr-un magazin de calitate, precum cel de pe acest link . Este important sa alegi o lenjerie dintr-un material natural, cum ar fi bumbacul sau matasea si sa ai o idee cat mai buna asupra tuturor elementelor care compun lenjeria respectiva.
Din fericire, oferta de lenjerii este extrem de mare, asadar, poti alege variante ieftine si de buna calitate, care sa se incadreze perfect in decorul dormitorului tau.
Un aspect foarte important al lenjeriei este dimensiunea. Asigura-te ca aceasta are dimensiunea potrivita pentru patul tau. De regula, trebuie sa fie mai mare decat patul, insa nu trebuie sa atarne pe jos in timpul somnului.
Cum ingrijesti lenjeria de pat?
Este foarte important sa ingrijesti lenjeria de pat, daca vrei sa nu dezvolte niciun microorganism neplacut. Astfel, orice lenjerite trebuie sa fie spalata la o temperatura de peste 60 de grade Celsius si trebuie sa fie schimbata o data pe saptamana. In felul acesta, hrana acarienilor, adica pielea moarta, nu are timp sa ajunga lenjerie.
Este bine ca odata la ceva timp sa scoti lenjeria la soare si sa incerci sa o aerisesti ori de cate ori ai ocazia. In felul acesta, orice problema de sanatate survenita din cauza lenjeriei este o simpla poveste.