La ce este buna apa de mare?

Apa de mare: daca ai sti cate poate sa faca pentru tine! Pentru un numar mare din noi, o vacanta nu este completa fara mare. Apa marii si derivatii acesteia au o multime de proprietati terapeutice. Un lucru cunoscut inca din Antichitate.

Insa care sunt motivele pentru care apa de mare este atat de benefica pentru sanatatea si moralul nostru? Cum putem profita din plin de aceste beneficii? Iata care sunt cele mai importante beneficii ale apei de mare.

O mina de aur pentru corpul nostru

Apa de mare contine o multime de elemente benefice sanatatii noastre gratie nenumaratelor saruri minerale si oligoelemente ce intra in compozitia sa. Nu este de mirare ca thalasso este o practica din ce in ce mai cautata.

Fa-ti plinul de minerale si oligoelemente

Avem nevoie de minerale si oligoelemente. Acestea participa la redarea echilibrului corpului nostru si la bunastarea acestuia. Sarurile minerale sunt prezente in mod natural in sol. Dizolvate de apa de ploaie acestea sunt duse pana in mare de rauri si fluvii. De aceea apa de mare este atat de bogata in saruri minerale.

Apa de mare contine in principal clorura de sodiu, clorura si sulfat de magneziu, sulfat de calciu si potasiu. Printre aceste minerale, clorura de sodiu primeaza: apa de mare contine in jur de 27g de clorura de sodiu/litru. Datorita unei concentratii mari de sare, apa marii faciliteaza miscarile, accelereaza cicatrizarea si permite curatarea sinusurilor. Sarea de mare este folosita in cadrul unor tratamente datorita proprietatilor exfoliante. Este extrem de eficienta si in caz de afectiuni nazale.

Chiar daca cantitatile de oligoelemente sunt infime, aceste urme au o importanta capitala pentru organismul nostru. Cele mai importante sunt aluminiul, argintul, cuprul, fierul, iodul, fosforul si seleniul.

O excelenta rezerva nutritiva

Apa de mare reprezinta o excelenta rezerva nutritiva si un complex bio-chimic benefice sanatatii noastre. Algele, legumele marii, sunt veritabile concentrate de proteine si acizi aminati. In ceea ce priveste continutul de vitamine, apa de mare contine Vitaminele A, D, E, indispensabile bunei functionari ale organismului.

Un anti-stres natural

In contact cu apa de mare iti incarci bateriile in mod natural. O simpla baie in apa marii contribuie la regenerarea organismului, tensiunile si stresul sunt evacuate. Apa de mare este extrem de relaxanta, ideala impotriva angoaselor.

About the author
articolesite

Leave a Comment