Sanatate- de ce ar trebui sa consumi mai mult ananas in aceasta vara?

Foarte bogat in vitamina C, ideal pentru piele, excelent pentru digestie… un lucru e sigur. Ananasul va deveni cu siguranta preferatul tau in aceasta vara.

Gustul minunat si dulce al ananasului in mod natural, dar si foarte racoritor, fac ca acesta sa fie un fruct foarte cautat in perioda verii. Dar stiai ca pe langa toate astea, ananasul este un fruct cu beneficii minunate pentru sanatate?

Iata deci cateva scuze bune pentru a folosi mai des ananasul in salatele tale, pentru a-l prepara la gratar sau pentru a-l degusta natur in orice moment al zilei.

Un aport minunat de vitamina C. O ceasca plina cu ananas este de ajuns pentru a satisface nevoile noastre zilnice de vitamina C, 100%. Vitamina C este un nutrient esential pentru a intari sistemul imunitar, pentru a fabrica si repara tesuturile din corp dar si pentru a proteja celulele de imbatranirea prematura. Deci te va tine departe de problemele legate de cancer si de bolile cardiace.

Aceasta vitamina este si cea care te va ajuta sa te mentii in forma, arzand mai multe calorii in timp de faci sport si actionand asupra grasimii abdominale.

Ananasul are o multime de beneficii pentru pielea ta. Ananasul este foarte bogat in mangan. Acest mineral, dar si vitamina C sunt necesare pentru a fabrica colagen, un compus al pielii care o mentine ferma si care nu lasa ridurile sa isi faca aparitia. Manganul are si o actiune antioxidanta foarte puternica, protejand celulele pielii de problemele cauzate de razele UV, un lucru foarte util, mai ales vara.

Ananasul este de mare ajutor si pentru digestie. Daca ai incercat deja sa pregatesti un desert pe baza de ananas si de gelatina, cu siguranta ca ti-ai dat seama deja ca acest lucru este imposibil. Ananasul contine o enzima pe numele sau bromelina, care poate descompune gelatina in aminoacizi si care nu o lasa sa ramana solida. Deci ananasul este cel care ne va ajuta sa digeram mai bine proteinele, reducand balonarile, dar si problemele legate de o digestie mai dificila. Fibrele sale contribuie la sanatatea intestinala si la reducerea problemelor legate de constipatie.

About the author
articolesite

Leave a Comment