Stii care sunt virtutile topinamburului in materie de sanatate?

Aflat undeva intre napi si anghinare, topinamburul, o leguma –radacina uitata multa vreme, trebuie redescoperita, mai ales datorita minunatelor sale virtuti din domeniul sanatatii.

Chiar daca nu este o leguma foarte cunoscuta, topinamburul este un aliment excelent atat pentru sanatate, cat si pentru silueta. Descopera aceasta leguma minunata citind acest articol.

Topinamburul este originar din America de Nord. Supranumit si anghinare de Ierusalim, topinamburul a fost ignorat foarte multa vreme. Este insa o leguma radacina care merita sa fie redescoperita.

Topinamburul in domeniul nutritiei. Topinamburul contine glucide din familia fructanilor. Este vorba despre inulina si despre oligofructoza. Adica elemente foarte benefice, ideale pentru echilibrul si diversitatea florei noastre intestinale. O flora intestinala care are cel mai adesea grija si de sistemul nostru imunitar.

In plus, topinamburul mai contine si fier, vitamina B1, vitamine din grupa B5, dar si fosfor sau potasiu.

Topinamburul in domeniul sanatatii. Topinamburul este deci foarte bun pentru a te ajuta sa lupti contra diabetului. Inulina poate sa reduca nivelul de lipide sanguine deci are doar efecte pozitive asupra acestei boli. Iar vitamina B1 este foarte benefica pentru sanatatea sistemului cardiovascular si nervos.

Greutatea. La fel ca si in cazul cartofului alb clasic, topinamburul te ajuta sa ajungi foarte repede la o senzatie de satietate eficienta. Dar in cantitati egale, contine mult mai putine calorii decat cartoful alb. Este deci alegerea ideala pentru un regim alimentar echilibrat. Studiile recente au ajuns la concluzia ca acesta poate reduce chiar si riscurile de a suferi de diabetul de tip 2.

Tranzitul intestinal. Topinamburul este foarte bogat in fibre care sunt cele mai benefice pentru tranzitul intestinal. Glucidele continute de aceasta leguma radacina permit in acelasi timp dezvoltarea bacteriilor benefice pentru intestin. Deci este foarte benefic pentru a lupta contra constipatiei.

De asemenea, topinamburul este foarte bogat in minerale, vitamine si oligoelemente. Deci compozitia sa specifica este de mare ajutor pentru a facilita absorbtia de anumiti nutrienti precum calciul.

Topinamburul poate sa previna si aparitia anumitor tipuri de cancer, mai ales pe cel de colon. O actiune atribuita inulinei si oligofructozei care pot modifica biochimia organismului. Acesti doi compusi sunt extrem de benefici si de puternici pentru buna stare a organismului.

About the author
articolesite

Leave a Comment