Tratament injectabil sau chirurgical? Ce sa aleg pentru tratarea sindromului de tunel carpian?

Sindromul de tunel carpian apare atunci cand nervul median devine comprimat atunci cand trece prin tunelul carpian (o cale ingusta de trecere intre palma si incheietura mainii).

Persoanele care se confrunta cu aceasta neuropatie de compresie experimenteaza amorteala, furnicaturi, slabiciune si dureri, toate acestea ingreunand utilizarea mainii.

Exista diferite optiuni de tratament disponibile pentru sindromul de tunel carpian, cele mai eficiente fiind injectiile locale cu corticosteroizi si interventia chirurgicala.

In randurile urmatoare, vei afla care sunt beneficiile acestor doua metode de tratament.

​Injectiile cu corticosteroizi pentru tratarea sindromului de tunel carpian

Una dintre cele mai frecvente metode de tratament nechirurgical pentru sindromul de tunel carpian este injectarea cu corticosteroizi in zona afectata.

Cum functioneaza?

Ei bine, corticosteroizii sunt medicamente concepute pentru a reduce atat inflamatia, cat si durerea. Cand medicamentul ajunge in tunelul carpian, amelioreaza simptomele. Injectiile sunt foarte eficiente, oferind alinare pe termen lung.

Insa, dupa cum am mentionat, aceasta alinare pe care o ofera injectiile cu corticosteroizi este de lunga durata, insa nu definitiva. Din pacate, persoanele care apeleaza la aceasta metoda de tratament sunt nevoite sa repete injectiile la o perioada de cateva luni sau dupa ce revin durerile.

Cat dureaza efectele injectiilor cu corticosteroizi pentru tratarea sindromului de tunel carpian?

Este greu de determinat cat timp o persoana va fi privata de simptomele suparatoare ale acestei maladii in urma unei injectii cu corticosteroizi, deoarece fiecare persoana este diferita. Pentru persoanele care au afectiunea in stadiu incipient, efectul injectiei poate dura un an sau mai mult.

​Interventia chirurgicala pentru tratarea sindromului de tunel carpian

Operatia de eliberare a nervului median este o optiune de tratament recomandata de obicei persoanelor care au sindrom de tunel carpian in stadiu mediu sau avansat sau celor pentru care tratamentul conservator nu ofera alinare.

Cum functioneaza?

In timpul interventiei chirurgicale, chirurgul de mana efectueaza o incizie in incheietura mainii, la baza palmei. Aceasta taietura se face practic la nivelul ligamentului carpian transvers pentru a largi calibrul canalului carpian si a elibera astfel presiunea asupra nervului median.

Chiar daca operatia este indicata de regula doar celor care sufera de dureri intense, ea este de fapt singura metoda de tratament eficienta pentru tratarea acestei afectiuni. Metodele de tratament nechirurgical pot ameliora simptomele suparatoare, insa doar temporar. In cele din urma, durerile si amorteala vor reveni.

Prin interventia chirurgicala, compresia nervului median este inlaturata definitiv, iar suferinta nervului si simptomele cauzate de ea vor disparea si ele.

Mai mult decat atat, operatia de eliberare a nervului median este una usoara, care se face cu anestezie locala, nu necesita spitalizare si, daca este facuta la timp, cand la nivelul nervului median nu au aparut modificari ireversibile, vine cu un prognostic si o recuperare foarte bune.

About the author
articolesite

Leave a Comment