Zaharul de cocos este zaharul care provine din seva plantei de cocotier, mai precis din seva florilor de cocotier. Este un zahar foarte parfumat si practic, care se topeste foarte repede si care este excelent pentru organism.
Principalul sau atu- are un indice glicemic foarte scazut. Si fata de zaharul alb rafinat vine cu numerosi nutrienti si o multime de beneficii pentru sanatate. Descopera-l fara a mai sta prea mult pe ganduri.
Zaharul de cocos este un zahar foarte delicios. Zaharul de cocos are o varietate mai deschisa – cu un parfum mai atentuat sau mai inchisa cu un gust mult mai pronuntat. Gustul sau lejer de nuca de cocos este usor caramelizat. Este cel mai bun deci intr-un iaurt, un ceai sau intr-un suc de lamaie diluat in apa calduta.
Este bogat in antioxidanti. Adica in substante indispensabile care iti permit sa lupti contra oxidarii celulelor cauzate de radicalii liberi. Sunt deci indispensabili pentru a lupta contra imbatranirii celulelor dar si pentru a te proteja de anumite boli.
Are un indice glicemic foarte scazut. Un consum regulat de alimente cu un indice glicemic ridicat poate duce la o rezistenta a organismului la insulina. Insulina isi poate pierde astfeldin eficienta si nu mai poate regla glicemia, ceea ce se traduce printr-un exces de zahar in sange. Rezistenta la insulina duce la aparitia diabetului de tip 2, la obezitate si la hipertensiune. Zaharul de cocos are un indice glicemic de 24, 5 sau 35 in functie de varietatea sa fata de 70, cat are zaharul alb.
Un zahar bogat in nutrienti. Zaharul de cocos vine cu o multime de nutrienti. Este bogat in vitaminele din complexul B, potasiu, magneziu si zinc. Vitaminele din complexul B iti pot intari sistemul imunitar, iti poate imbunatati sistemul nervos, intarzia boala Alzheimer, te ajuta sa mentii pielea si celulele sanatoase si previn infectiile. Potasiul reduce riscul de a suferi din cauza hipertensiunii arteriale, zoncul este important pentru sanatatea reproductiva si fierul este esential pentru transportarea si stocarea oxigenului in celule. In plus mai contine 16 din cei 20 de amimoacizi indispensabili. Este bogat si in acid glutamic, foarte bun pentru buna functionare a organismului.